Mitt Finnmark

Velkommen til Mitt Finnmark!

Dette er sonen for Øst-Finnmark. Her kan du se hva som skjer og få det til å skje. Alt som blir publisert her kan komme på trykk i avisa Finnmarken.
User_128x128

Mitt Finnmark anbefaler

  • at du bruker fullt navn. Nettdebatten blir bedre når folk tør å stå for standpunktene sine. Dessuten er det langt triveligere å debattere når man vet hvem man snakker med.
  • at du fortsetter å delta og være engasjert i sakene som opptar deg, men samtidig ikke glemmer å være saklig når det er på sin plass.

2580 medlemmer

Se alle

Mitt Finnmark er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Thomas B.
1018
Et innlegg av Bjørnar J.
9
Et innlegg av Bjørnar J.
3
Et innlegg av Aage H. H.
11

Velkommen til Mitt Finnmark!

Alle som vil kan opprette en egen sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i øst.

Exclamation_desat_24

Hvilke dyrehatere tillater slikt?

Hvem og hvilke mennesker kan gjøre noe slikt mot rødreven, og hvem kan sette i gang et slikt grusomt vedtak. De burde vært sperret inne. Dette er det jævligste jeg har sett, og det er sikkert bare toppen av isfjellet.

Exclamation_desat_24

Norske kommuner bør lære av SEC

The Securities and Exchange Commission ble opprettet for å rydde på Wall Street.

Exclamation_desat_24

Hva mener forsvaret med en nord-område satsing?

Denne uttalelsen hørte man mye om fra den forrige regjering, men hva mener den nye regjeringen?

Exclamation_desat_24

Politikk uten ideologi og framtid

Ingen norske politikere befatter seg med ideologi lengere, hvilket Norge vi i framtiden skal leve i.

Exclamation_desat_24

Har vi godt nok vern mot farlig helsepersonell?

Helsepersonell som lyver og stjeler utgjør en risiko for pasient- og rettssikkerheten.

Exclamation_desat_24

Ondskapsfull djevler

Du er kanskje en av disse radikale typene i grønne kordfløyelsbukser og med matrester i skjegget, som nå ler oppgitt og bedyrer at ulv ikke har angrepet mennesker på flere hundre år. Men jeg lar meg ikke lure! Kanskje er jeg ikke like smart og oppvakt som en vanlig Senterpartipolitiker, men jeg har sett Per Ulv på tv, og veit hva disse firbeinte jævlene kan finne på dersom de får utfolde seg fritt. Hvis vi ikke får fjernet denne pelskledde satan øyeblikkelig, vil vi snart ha tusenvis av slike som meg som løper rundt i skauen og setter feller, kaster bomber, granater og graver dyregraver.

Exclamation_desat_24

Når NAV blir mobber og motpart til potensielle klienter

Seniorrådgiver i NAV, Arnold Eliseussen, fikk den 4. april 2014 rikelig med spalteplass i Finnmarken, hovedsakelig til å be ungdom om å holde seg unna NAV.

Exclamation_desat_24

Solens sønn og månens datter

NRK dramaserien basert på et nordnorsk sagn i fire deler “Solens sønn og månens datter” som ble vist på NRK i 1993 er nå tilgjengelig fritt på nett. ifølge NRK’s seriebeskrivelse: “I året 1742 ble en ung kvinne halshugget på Ryøya utenfor Tromsø. En filmdramatisering i 4 deler, laget etter et nordnorsk sagn om Birte fra Aursfjord og hennes kjærlighet til den unge samegutten Niilas.”

Kilde Solens sønn og månens datter

Exclamation_desat_24

Om tilsynelatende norske stedsnavn i Finnmark

Thor Frette (1918-1987) ved Universitetet i Oslo skrev i boken “Essays in honour of Knut Bergsland” fra 1984 en artikkel kalt “On some ‘apparently Norwegian’ place names in Finnmark”. Her argumenterer han språkfaglig at stedsnavnene Altsula, Beritsjorda, Berlevåg, Bognelv, Kipparfjord, Kjæs, Kokelv, Sopnes og Tamsøy er av samisk opprinnelse. Det argumenteres også for at Jarfjorden er en rent oversettelseslån fra det samiske navnet.

Kilde On some ‘apparently Norwegian’ place names in Finnmark

Exclamation_desat_24

Kommer ørnen til å krasjlande?

Ørnen blant partier – Arbeiderpartiet – har ikke luft under vingene lenger.

Exclamation_desat_24

Ja til minipol!

Regjeringen åpner nå for at distriktene kan få minipol. Kreditt skal også Arbeiderpartiet ha for at de foreslo,mens de satt med makten, at alle kommuner skal kunne ha hvert sitt Vinmonopol. Det ble ikke noe av, men de var inne på tanken om ikke annet. Men nå kommer muligheten for alle kommuner til å kunne bli med på den nye ordningen. I dette år, 2014, vil to minipol bli åpnet i nordnorge, men det er opp til kommunene selv å vise interesse for å bli med etter dette. Selv bor jeg i en liten distriktskommune og det vil være en stor fordel for mine innbyggere å kunne slippe å reise til nabokommunen for å handle lovlig vare. Nei til handelslekkasje. Minipol vil være med som et argument for at distriktsNorge ikke skal bli avfolket. Ja til Jensenbua. Hva mener du?
Exclamation_desat_24

Ikke legaliser poker i Norge!

Nå er det varsla at den blå-blå regjeringa har tenkt til å legalisere poker i Norge. Det synes jeg er en svært dårlig ide, og jeg vil i det følgende forklare hvorfor dette er en meget lite gjennomtenkt ting å gjøre:

Exclamation_desat_24

Brennpunkt om fiskejuks, innholdt mye tåkeprat.

Fiskeriministeren’s svar var det mest tåkebelagte på slutten av programmet. Hun kunne ikke svare konkret om hva slags følger det ville bli blant fiskekjøpere som jukset. Helt enkelt: hun burde svare at kjøperne kunne miste retten til og kjøpe fisk. Politiets rolle i denne kriminalitets bekjempelsen, var vist heller ikke mye og skryte av.

Exclamation_desat_24

Uttalelser fra årsmøte sist helg

Finnmark Ap’s egen Helga Pedersen var sammen med stortingsrepresentant Jonas Gahr Støre hovedinnledere da Finnmark Arbeiderparti avviklet sitt årsmøte på Rica hotel Alta 21.- 23.03.14.

Exclamation_desat_24

VÅRT BARNEOMBUD PROVOSERER KRAFTIG.

Leste en artikkel i en avis for noen dager siden hvor Barneombudet sa “hun hadde mistet alle illusjoner om gode foreldre i Norge”. Hun bør vokte sin tunge vel fremover, for hun provoserte ganske mange mennesker med denne uttalelsen

Østsia

Har du et arrangement du vil at folk skal vite om?

Legg det ut på Østsia, kalenderen for Øst-Finnmark!

Det koster ikke noe, heller ikke når vi tar det inn fra nett og setter det inn i papirutgaven. Vi tar heller ikke betalt for gratulasjoner og hilsninger med (eller uten) bilde.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

lørdag 26. april kl. 11.00 til 16.00 Vårbrudd, Vadsø
Neste DVOO – Kafé og Loppemarked / Bruktmarked er Lørdag 26.04.2014 kl. 11 – 16 på Vårbrudd i Vadsø. http://www.dvoo.no/Støtt-oss.php

Kampsaker

«Datalagringsdirektivet (EU-direktiv 2006/24/EF)»

Ta standpunkt!
0 er positive
6 er kritiske

«Kommune – sammenslåing Lebesby/Gamvik/Tana Oppfordring, Kommune politikere stem.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«Synes det er på tide at frede og istandsette den den gamle "brannstajon" i Vestre Jakobselv»

User_128x128beate
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Mitt Finnmark

Soner vi anbefaler

Aktive soner