Mitt Finnmark

Velkommen til Mitt Finnmark!

Dette er sonen for Øst-Finnmark. Her kan du se hva som skjer og få det til å skje. Alt som blir publisert her kan komme på trykk i avisa Finnmarken.
User_128x128

Mitt Finnmark anbefaler

  • at du bruker fullt navn. Nettdebatten blir bedre når folk tør å stå for standpunktene sine. Dessuten er det langt triveligere å debattere når man vet hvem man snakker med.
  • at du fortsetter å delta og være engasjert i sakene som opptar deg, men samtidig ikke glemmer å være saklig når det er på sin plass.

2595 medlemmer

Se alle

Mitt Finnmark er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Thomas Bech
6513
Et innlegg av Per Roger Vikten
1
Et innlegg av per ivar stranden
1
Et innlegg av Kjell Svenske
27

Velkommen til Mitt Finnmark!

Alle som vil kan opprette en egen sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i øst.

Exclamation_desat_24

Kommunevalgprogram 2015-2019 - Forslag.

Her er et utdrag fra progrramforslag til kommunevalgprogram for perioden 2015-2019

Exclamation_desat_24

Allergibekjempelse på norsk

Hvis det eneste redskapet du har er en hammer, vil ethvert problem framstå som en spiker – lyder et gammelt ordtak.

Exclamation_desat_24

Debatt om forbrukslån

Det er høy temperatur i lånemarkedet og nordmenn har mye i kredittgjeld om dagen, og i følge enkelte kilder har vi samlet sett rundt 67 milliarder kroner i slik gjeld i dag.

Exclamation_desat_24

Folk flest

Erna og Siv gikk til valg for at de skulle gjøre Norge til et bedre land å bo i for «Folk flest», og derfor stemte jo «Folk flest» – altså over 50 % – stemte ikke på Høyre/Frp, de stemte på Høyre FrP, Venstre og KrF!

Exclamation_desat_24

Nå er det ingen igjen

Etter framlegget av det blå budsjettet, er det bevist for all Verden at heller ikke Frp står på barrikadene for “den lille mann” (og kvinne). Det er ingen igjen til å arbeide for en mer rettferdig fordeling av godene.

Exclamation_desat_24

Norges Fiskarlag inn i framtida.

Etter mange års medlemskap i Norges Fiskarlag har man muligheten til å reflektere noe, og jeg sitter og tenker på hvilken vei er det Norges Fiskarlag skal gå.

Exclamation_desat_24

Nominasjonskomiteens forslag

Vadsø Arbiderparti fremmer følgende forslag på kandidater til kommunestyret i valgperioden 2015-2019

Exclamation_desat_24

Det er ingen skam å snu!

Oppdrettsnæringa bidrar til så alvorlige miljøproblem i norske fjorder, at det er mest nærliggende å kalle det for en stor katastrofe. Flere og flere ser dette, og det er ikke uten grunn at stadig flere mennesker velger å engasjere seg. Vi må ikke gjøre alle de dårlige og dyrekjøpte erfaringene selv. Det holder lenge å ta en titt på Altafjorden eller de øvrige oppdrettsfjordene langs norskekysten, spesielt lenger sør.

Exclamation_desat_24

Finnmark 1944 - Familiebildet

“Familiebildet” er en personlig dokumentar om regissør Yvonne Thomassens forsøk på å samle familien til et siste familiebilde. Underveis finner hun ut av familiens historie, og en fortiet identitet.

- Da bestemor var 26 år, opplevde hun noe som satte dype arr i henne for resten av livet. Hele Finnmark ble satt i brann og utslettet. Hun, hennes mann og deres tre små barn måtte flykte – eller bli igjen og dø. I tre uker var de på flukt i en liten sjark. Å holde familien samlet var det viktigste for bestemor, men i dager det ikke alle som har kontakt med hverandre lenger. Jeg vil derfor prøve og samle familien igjen for å ta en siste familiebilde – og for å finne ut hvorfor ting ble som de ble. Underveis dukker det opp noe som jeg overhodet ikke visste om familien og om meg selv.

Exclamation_desat_24

Kirkenes

På vår årlige tur i Berlin blir det gjerne til at jeg kikker i husets bibliotek. Vi leier leilighet i Berlin og bor stort sett på samme sted hvert år. Denne gangen fant jeg ei lita bok med dikt og tegninger i bokskapet som var av interesse.

Exclamation_desat_24

Hva nå «Jern-Erna»?

SV og SP er blitt et mikrofonstativ for Jonas Gahr Støre og hans partikamerater. De har delt markedet mellom seg.

Exclamation_desat_24

Dette vil bringe mange kommuner i «havsnød»!

Den blå/blå Regjeringen prioriterer som forventet usosiale skattekutt for de få, Arbeiderpartiet velger arbeid, kunnskap, helse og ikke minst fellesskapsgoder for de mange. Regjeringen velger å lukke øynene for situasjonen i kommunesektoren og over hele landet opplever kommunene skattesvikt. Det er ikke tvil om at dersom Regjeringens kommuneopplegg blir vedtatt, så fører det til kutt i kommunenes tjenestetilbud for sårbare grupper i lokalsamfunnet og fellesskapstjenester.

Exclamation_desat_24

Streif i sørsamenes saga

Hjelpeprest Kaare Granøyen Rogstad’s bok “Streif i sørsamenes saga” fra 1980 er endelig på nett. Boka er et forsøk på gjennomgang av sørsamenes historie.

Fra innledningen:

Exclamation_desat_24

Forslag til partiprogram for Vadsø Arbeiderparti

Programkomiteen legger her ut et høringsutkast på partiprogrammet til medlemmene. Vi ber alle medlemmer om å komme med innspill og forslag til endringer på politikk og innhold, som programkomiteen kan presentere for medlemsmøtet 3. nov.

Exclamation_desat_24

Ubåt-jakten dag-for-dag

Jasså, så du lurte på hvorfor det svenske folk sitter i flere døgn og ser på STV1 «Jakten på den forvunnede ubåten»?

Østsia

Har du et arrangement du vil at folk skal vite om?

Legg det ut på Østsia, kalenderen for Øst-Finnmark!

Det koster ikke noe, heller ikke når vi tar det inn fra nett og setter det inn i papirutgaven. Vi tar heller ikke betalt for gratulasjoner og hilsninger med (eller uten) bilde.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

onsdag 26. november kl. 19.00 Tana Miljøbygg
UNTAK og OMSÅKOR inviterer til konsert med mange fellesnumre, noen flotte solister og noen numre der korene presenterer sine perler. Den samme konserten ble arrangert i Vadsø på lørdag. Vi åpner dørene kl 18.00 der det går an å kjøpe ettermidddagskaf… Les hele

Kampsaker

«Datalagringsdirektivet (EU-direktiv 2006/24/EF)»

Ta standpunkt!
0 er positive
6 er kritiske

«Kommune – sammenslåing Lebesby/Gamvik/Tana Oppfordring, Kommune politikere stem.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«Synes det er på tide at frede og istandsette den den gamle "brannstajon" i Vestre Jakobselv»

User_128x128beate
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Mitt Finnmark

Soner vi anbefaler