Mitt Finnmark

Velkommen til Mitt Finnmark!

Dette er sonen for Øst-Finnmark. Her kan du se hva som skjer og få det til å skje. Alt som blir publisert her kan komme på trykk i avisa Finnmarken.
User_128x128

Mitt Finnmark anbefaler

  • at du bruker fullt navn. Nettdebatten blir bedre når folk tør å stå for standpunktene sine. Dessuten er det langt triveligere å debattere når man vet hvem man snakker med.
  • at du fortsetter å delta og være engasjert i sakene som opptar deg, men samtidig ikke glemmer å være saklig når det er på sin plass.

2594 medlemmer

Se alle

Mitt Finnmark er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Thomas B.
7976
Et innlegg av Terje K.
1
Et innlegg av Bengt R.
6
Et innlegg av Jan H.
1

Velkommen til Mitt Finnmark!

Alle som vil kan opprette en egen sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i øst.

Exclamation_desat_24

Live poker-turneringer blir lovlig i Norge

Det ser ut til at man snart kan spille live poker-turneringer i Norge. Til nå har loven strikt forbudt live poker i landet, men ifølge en lov som nylig ble presentert for Stortinget, kan det se ut til at denne nå blir endret.

Exclamation_desat_24

I illusjonenes verden

….. der kan alt gå an.

Exclamation_desat_24

Kommunen som lyseslukker

Det er knapt så man tror sine egne øyne, når Finnmarken fortjenstfullt i dagens avis på side 7 bringer historien om hvordan kommuner i Øst-Finnmark tvinger Varanger Kraft til å betale utbytte etter kommunenes behov for budsjettdekning, og ikke ut fra selskapets inntjening og overskudd.

Exclamation_desat_24

Regjeringens Fiskeripolitikk er latterlig.

Vi har hatt mye rart av fiskeripolitikk gjennom årene, men denne regjeringens politikk er direkte latterlig ovenfor distriktene. Det synes som om fiskeriministeren fra høyre, er kun opptatt av to ting.

Exclamation_desat_24

Er du sliten?

Hvorfor føler vi oss så slitne hele tiden? Vi som har verdens lengste ferie. Vi som har korte arbeidsdager. Å gi seg kl. 15 er det samme som å gi seg etter lunsj i andre land. Vi har verdens beste barnehager. Lave renter. Hytter og båter vi kan slappe av på hver helg. Gjennomsnitt-nordmannen har trygge økonomiske rammer.

Exclamation_desat_24

Adventstid for fiskere.

Som vanlig på høsten, og spesielt i adventstida, går fiskerne rundt og er spent

Exclamation_desat_24

Samekvinne identifisert i vikinggrav i Nordland

Ifølge en større forhistorisk DNA analyse (Krzewińska 2014) av 56 individer fra norrønne graver fra merovinger og vikingtid utført ved Universitetet i Uppsala så tilhørte en kvinne fra en norrønn grav i Vevelstad, Helgeland, Nordland til en spesifikk mitokondria haplotype under U5b1b1 som kun er funnet i dagens samiske befolkninger.

Ifølge artikkelen så ble levningene klassifisert som norrøn ut fra den arkeologiske kontektsen med gravhaug og øks. Forfatterne foreslår at det kan dreie seg om en sekundær gravlegging i en norrønn gravhaug, et menneskeoffer eller en kvinne av samisk opprinnelse gravlagt etter norrønne skikker. Det sistnevnte virker mest plausibelt ut fra at de to folkegruppene har sameksistert i århundrer og ekteskap mellom gruppene var vanlig spesielt blant eliten. Karbondatering av levningene ville kunne avklare dette.

Exclamation_desat_24

Ein seijar for Jens

Exclamation_desat_24

Bygg kystveien Vardø- Båtsfjord, og videre.

Ingen tvil om at vi får mere og mere turister langs veiene mot øst og Vardø i årene som kommer, så sender vi dem bare til Båtsfjord og videre, likeså motsatt. Bygg veien og kystkommunene er sikret en bedre bosetning.

Exclamation_desat_24

Tana Arbeiderpartis liste til kommunevalget i 2015

Tana Arbeiderparti er svært fornøyd med at sittende Ordfører Frank M Ingilæ har stilt seg til disposisjon for 4 nye år. Som varaordførerkandidat har Tana Arbeiderparti valgt Elisabeth Erke.

Exclamation_desat_24

Nominasjonskomiteens endelige listeforslag

1 Rune Rafaelsen f 1954 Hesseng

Exclamation_desat_24

Programkomiteens forslag til medlemsmøte 26. nov kl 1800

Programkomiteens forslag, med endringer fra tidilgere medlemsmøte finner dere vedlagt som PDF fil. Dokumentet er programkomieens forslag til medlemsmøte 26. nov kl 1800 på Norildhuset.

Exclamation_desat_24

Allergibekjempelse på norsk

Hvis det eneste redskapet du har er en hammer, vil ethvert problem framstå som en spiker – lyder et gammelt ordtak.

Exclamation_desat_24

Debatt om forbrukslån

Det er høy temperatur i lånemarkedet og nordmenn har mye i kredittgjeld om dagen, og i følge enkelte kilder har vi samlet sett rundt 67 milliarder kroner i slik gjeld i dag.

Exclamation_desat_24

Folk flest

Erna og Siv gikk til valg for at de skulle gjøre Norge til et bedre land å bo i for «Folk flest», og derfor stemte jo «Folk flest» – altså over 50 % – stemte ikke på Høyre/Frp, de stemte på Høyre FrP, Venstre og KrF!

Østsia

Har du et arrangement du vil at folk skal vite om?

Legg det ut på Østsia, kalenderen for Øst-Finnmark!

Det koster ikke noe, heller ikke når vi tar det inn fra nett og setter det inn i papirutgaven. Vi tar heller ikke betalt for gratulasjoner og hilsninger med (eller uten) bilde.

Se hele kalenderen

Kampsaker

«Datalagringsdirektivet (EU-direktiv 2006/24/EF)»

Ta standpunkt!
0 er positive
6 er kritiske

«Kommune – sammenslåing Lebesby/Gamvik/Tana Oppfordring, Kommune politikere stem.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«Synes det er på tide at frede og istandsette den den gamle "brannstajon" i Vestre Jakobselv»

User_128x128beate
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Mitt Finnmark

Soner vi anbefaler