Mitt Finnmark

Velkommen til Mitt Finnmark!

Dette er sonen for Øst-Finnmark. Her kan du se hva som skjer og få det til å skje. Alt som blir publisert her kan komme på trykk i avisa Finnmarken.
User_128x128

Mitt Finnmark anbefaler

  • at du bruker fullt navn. Nettdebatten blir bedre når folk tør å stå for standpunktene sine. Dessuten er det langt triveligere å debattere når man vet hvem man snakker med.
  • at du fortsetter å delta og være engasjert i sakene som opptar deg, men samtidig ikke glemmer å være saklig når det er på sin plass.

2602 medlemmer

Se alle

Mitt Finnmark er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jarl T. H.
666
Et innlegg av Aage H. H.
5
Et innlegg av Per-Vidar J.
43
Et innlegg av Bjørnar J.
2

Velkommen til Mitt Finnmark!

Alle som vil kan opprette en egen sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i øst.

Exclamation_desat_24

Vadsø KrF går for tre

3.kandidat Håkon Garvo, 2.kandidat Gro Harila og 1.kandidat Otto Strand

Exclamation_desat_24

Styrets årsberetning til årsmøte og forslag til kjøreplan/saksliste.

Styret foreslår følgende kjøreplan og saksliste:

Exclamation_desat_24

Nei til søndagsåpne butikker - ja til et søndagsåpent samfunn!

Vadsø KrF vil arbeide for et søndagsåpent samfunn; en felles fridag med muligheter til hvile, familiesamlinger, frivillige aktiviteter, friluftsliv og tid til ettertanke. Søndagsåpne butikker vil ha negative følger på disse områdene, derfor sier vi nei til det.

Exclamation_desat_24

Viktigst: tilstedeværelse

Er politiet her i Vadsø når vi trenger dem, eller er de i Vardø? Dette spørsmålet er viktigere enn hvor mange politidistrikter vi skal ha.

Exclamation_desat_24

Erna Solberg, bygg kystveien for bedre beredskap langs kysten i østfinnmark.

Når man ser omlastingen på oljetankere i Sør-Varanger, så kan det fort skje en ulykke med oljeutslipp langs kysten i østfinnmark. En slik veiforbindelse styrker beredskapen.

Exclamation_desat_24

Medlemslandene må lisensiere nettspill ifølge EU

ICE-konferansen i London holdt en seniorrepsesentant for EU-kommisjonen en tale til spillselskapene hvor han sa at alle landene som deltar i EU burde implementere et lisenssystem for aktører på nett.

Exclamation_desat_24

Skjoldhamnfunnet samisk?

Sommeren 1936 ble det under torvstikking i Skjoldehamn funnet et gammelt lik med svært godt bevart klesdrakt. Ved Tromsø Museum ble Skjoldehamndrakten datert til 1400-1500-tallet, men nyere forskning viser at drakten er eldre, sannsynligvis fra rundt 1050. Det gjør den i så fall til Norges eldste bevarte klesdrakt. I forskningsartikkelen “Skjoldhamnfunnet i lys av ny kunnskap” fra 2010 av Dan Harald Løvlid gjøres det en inngående diskusjon om tidligere arbeid og ny sammenlikning med samiske drakter kjent fra etter reformasjonen og da spesielt draktene fra lulesamisk område og sydover. Ifølge forfatteren kan det ikke avises at drakten kan være samisk og viser til påfallende likheter med samiske drakter.

Kilde Skjoldhamnfunnet i lys av ny kunnskap 2010

Exclamation_desat_24

Miljøplanen som forsvant

For 4 år siden vedtok Vadsø kommunestyre en miljøplan, og siden har ingen sett den. Den ligger antagelig låst ned i ei skuff på rådhuset fordi det så langt ikke har vært flertall for å betale for nøkkelen til å låse opp skuffa.

Exclamation_desat_24

Takst med kvalitet

Hvis du er ute etter en takstmann som har høy kvalitet skal du bestandig være på utkikk etter kvalitetsstempelet NTF-takst og deres høyst gjenkjennelige røde NT-logo.

Exclamation_desat_24

3 ting som er iboende galt med Bitcoin

Slagene bare fortsetter å komme for Bitcoin. Hva tror du? Valutaen har blitt plaget av utallige hacks, skandaler og uheldig nyhetsdekning. I tillegg er den frie valutaen lagt til på New Yorks finansdepartement sin liste for framtidig regulering.

Exclamation_desat_24

Cannabis, er kanskje blitt det nye folkeruset?

Etter presseoppslag verden over, og i TV reportasjer, høres det snart ut som fler og fler bruker det også her i landet. Mye rus av alle slag er stadig økende, det ser vi og hører om hver dag. Når man leser og hører på nyhetene, så blir det også begått drap nesten hver dag i Norge, og kriminaliteten bare øker å øker.

Exclamation_desat_24

Innkalling til årsmøte i Vadsø AP 5. Mars

Det innkalles herved til årsmøte 5. Mars kl 1900 på Vadsø Fjordhotell.

Exclamation_desat_24

Har gapt for høyt

Vadsø kommune har vært raus med å bosette flyktninger, 90 hvert år. Tilskuddene fra staten er gode de første årene, og tidligere har mange av de bosatte flyttet sørover etter å ha vært her noen år. De siste årene er det imidlertid tegn som tyder på at kommunen har gapt for høyt når det gjelder bosetting.

For et år siden viste det seg at kommunen ikke hadde maktet å gi det undervisningstilbudet som man hadde fått tilskudd til. Dermed måtte noe av tilskuddet betales tilbake. En rapport viste at det var problemer med å skaffe bolig til alle. Dette har ført til press i boligmarkedet, og dermed sterk stigning i leieprisene. Rapporten viste også at den høye bosettinga medførte sterk økning i antallet barnevern-saker. Det siste er at kommunens utgifter til introduksjonsstønad, husleie og spesielt økonomisk hjelp til flyktninger i 2014 ble 16,1 mill, mens de i budsjettet var beregnet til 8,4 mill.

Exclamation_desat_24

Årsmøte i Sør-Varanger Arbeiderparti 2015

Det åpne møte kl 1700 er avlyst.

Exclamation_desat_24

Årsmøte i Sør-Varanger Arbeiderparti 2015

Vi må dessverre meddele at partileder Jonas Gahr Støre dessverre har måttet avlyse sitt besøk til Kirkenes torsdag 5. februar. Åpent møte og innleder til årsmøte blir første nestleder i stortingets energi- og miljøkomite Terje Lien Aasland.

Østsia

Har du et arrangement du vil at folk skal vite om?

Legg det ut på Østsia, kalenderen for Øst-Finnmark!

Det koster ikke noe, heller ikke når vi tar det inn fra nett og setter det inn i papirutgaven. Vi tar heller ikke betalt for gratulasjoner og hilsninger med (eller uten) bilde.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

lørdag 7. mars kl. 17.00 Miljøbygget, Tana Bru
Om filmene: JOIKEFEBER (54min) språk: NORSK tekst: ENGELSK Joikefeber er en ny dokumentarfilm laget av Ellen-Astri Lundby. På en humørfylt og innsiktsfull måte forteller filmen om hvordan joik oppstår og blir til, om hvordan man joiker – og hvem m… Les hele

Kampsaker

«Datalagringsdirektivet (EU-direktiv 2006/24/EF)»

Ta standpunkt!
0 er positive
6 er kritiske

«Kommune – sammenslåing Lebesby/Gamvik/Tana Oppfordring, Kommune politikere stem.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«Synes det er på tide at frede og istandsette den den gamle "brannstajon" i Vestre Jakobselv»

User_128x128beate
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Mitt Finnmark

Soner vi anbefaler