Mitt Finnmark

Velkommen til Mitt Finnmark!

Dette er sonen for Øst-Finnmark. Her kan du se hva som skjer og få det til å skje. Alt som blir publisert her kan komme på trykk i avisa Finnmarken.
User_128x128

Mitt Finnmark anbefaler

  • at du bruker fullt navn. Nettdebatten blir bedre når folk tør å stå for standpunktene sine. Dessuten er det langt triveligere å debattere når man vet hvem man snakker med.
  • at du fortsetter å delta og være engasjert i sakene som opptar deg, men samtidig ikke glemmer å være saklig når det er på sin plass.

2592 medlemmer

Se alle

Mitt Finnmark er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Thomas B.
17
Et innlegg av Thomas B.
5713
Et innlegg av Otto W.
1
Et innlegg av Terje K.
1

Velkommen til Mitt Finnmark!

Alle som vil kan opprette en egen sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i øst.

Exclamation_desat_24

Kirkenes

På vår årlige tur i Berlin blir det gjerne til at jeg kikker i husets bibliotek. Vi leier leilighet i Berlin og bor stort sett på samme sted hvert år. Denne gangen fant jeg ei lita bok med dikt og tegninger i bokskapet som var av interesse.

Exclamation_desat_24

Hva nå «Jern-Erna»?

SV og SP er blitt et mikrofonstativ for Jonas Gahr Støre og hans partikamerater. De har delt markedet mellom seg.

Exclamation_desat_24

Hvorfor provoserer samisk historie - Andre akt

Første akt av «Hvorfor provoserer samisk historie» er avsluttet. Bakgrunnen var nedstengning av “Den evige debatten” på grunn av personhets og usakligheter og bakgrunnen for dette var at historie der samer var involverte vakte sterk harme hos enkelte. Debatten kom inn på et bedre spor, men enda så det ut til at bakdekkene var litt slitte så det var vanskelig å unngå “skrens” tilslutt. Vi dro noen konklusjoner på nytt, og det var en del av de samme konklusjonene som ble tatt på den “Evige debatten”:

  • Samisk mitokondria viste at samer mest sannsynlig har hatt tilhold i Skandinavia under den såkalte “Komsa kulturens tidsalder”.
  • Proto-samisk var oppstått og brutt ut fra proto-uralsk i områdene rundt Odega/Lonega og spredt seg over en paleo-europeisk talende befolkning en gang rundt kristis fødsel.
  • Dette ukjente paleo-europeisk substratet viser seg å være tilstede i samenes jeger og fangst ordvokabular, samt i en rekke samiske stedsnavn da særlig i Finland/Karelen, samt noe i Finnmark.
Exclamation_desat_24

Dette vil bringe mange kommuner i «havsnød»!

Den blå/blå Regjeringen prioriterer som forventet usosiale skattekutt for de få, Arbeiderpartiet velger arbeid, kunnskap, helse og ikke minst fellesskapsgoder for de mange. Regjeringen velger å lukke øynene for situasjonen i kommunesektoren og over hele landet opplever kommunene skattesvikt. Det er ikke tvil om at dersom Regjeringens kommuneopplegg blir vedtatt, så fører det til kutt i kommunenes tjenestetilbud for sårbare grupper i lokalsamfunnet og fellesskapstjenester.

Exclamation_desat_24

Streif i sørsamenes saga

Hjelpeprest Kaare Granøyen Rogstad’s bok “Streif i sørsamenes saga” fra 1980 er endelig på nett. Boka er et forsøk på gjennomgang av sørsamenes historie.

Fra innledningen:

Exclamation_desat_24

Forslag til partiprogram for Vadsø Arbeiderparti

Programkomiteen legger her ut et høringsutkast på partiprogrammet til medlemmene. Vi ber alle medlemmer om å komme med innspill og forslag til endringer på politikk og innhold, som programkomiteen kan presentere for medlemsmøtet 3. nov.

Exclamation_desat_24

Ubåt-jakten dag-for-dag

Jasså, så du lurte på hvorfor det svenske folk sitter i flere døgn og ser på STV1 «Jakten på den forvunnede ubåten»?

Exclamation_desat_24

AP krever lokale ringvirkninger

Finnmark har enorme verdier i form av naturressurser. Det er olje og gass, mineraler, fiskeri og landbruk. Reindrifta er vår største kulturnæring, bokstavelig talt. Så har vi det som kan bli vår viktigste næring, reiselivet. Vi har stort potensiale for vekst og utvikling, men den må være bærekraftig på tre områder; sosialt bærekraftig, økonomisk bærekraftig og miljømessig bærekraftig.

Exclamation_desat_24

Vi venter på offentlig debatt om straffeloven?

Det ikke moro og være vitne til at mordere, og andre alvorlige kriminelle handlinger, får nedsatt straff i forbindelse i en rettsak på feks 18 år. Og kan komme ut på prøve etter 10 år. Det er ikke folks rettsopopfatning at kriminelle skal slippe så tidlig. Det gjelder jo i de fleste rettsaker at dommen bare varer halvparten og knapt nok det, hvorfor er det slik?

Exclamation_desat_24

Sør-Varanger Arbeiderpartis endringsforslag til fylkestinglista

Sør-Varanger Arbeiderparti har på sitt medlemsmøte i dag 14.10 enstemmig vedtatt følgende endringer til Finnmark Arbeiderpartis nominasjonsliste til fylkestingvalget.

Exclamation_desat_24

Nominasjonskomiteens første listeforslag

På vegne av Sør-Varanger Arbeiderpartis nominasjonskomite presenterer vi første listeforslag foran

Exclamation_desat_24

Til Norges Skilandslag

Søknad på stilling som trell

Exclamation_desat_24

Lufta friskmeldt?

Finnmarken bringer i dag på side 3 gladmeldinga om at Nesseby oppvekstsenter har ”bra inneklima” – alt er ”i skjønneste orden”.

Exclamation_desat_24

Vil du stå på liste for Venstre?

• Last ned denne brosjyren som PDF

Exclamation_desat_24

Vil du stå på liste for Venstre?

• Last ned denne brosjyren som PDF

Østsia

Har du et arrangement du vil at folk skal vite om?

Legg det ut på Østsia, kalenderen for Øst-Finnmark!

Det koster ikke noe, heller ikke når vi tar det inn fra nett og setter det inn i papirutgaven. Vi tar heller ikke betalt for gratulasjoner og hilsninger med (eller uten) bilde.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 31. oktober kl. 21.00 Kooperativet Kulturscene
EAR, Scene Finnmarks nye rytmiske flaggskip, et samarbeidsprosjekt over landets nordligste fylkesgrense i form av en kvartett bestående av musikere med base i de to fylkeshovedstadene Tromsø og Vadsø. Møt dem på turné i Finnmark i månedsskiftet oktob… Les hele

Kampsaker

«Datalagringsdirektivet (EU-direktiv 2006/24/EF)»

Ta standpunkt!
0 er positive
6 er kritiske

«Kommune – sammenslåing Lebesby/Gamvik/Tana Oppfordring, Kommune politikere stem.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«Synes det er på tide at frede og istandsette den den gamle "brannstajon" i Vestre Jakobselv»

User_128x128beate
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Mitt Finnmark

Soner vi anbefaler