Mitt Finnmark

Velkommen til Mitt Finnmark!

Dette er sonen for Øst-Finnmark. Her kan du se hva som skjer og få det til å skje. Alt som blir publisert her kan komme på trykk i avisa Finnmarken.
User_128x128

Mitt Finnmark anbefaler

  • at du bruker fullt navn. Nettdebatten blir bedre når folk tør å stå for standpunktene sine. Dessuten er det langt triveligere å debattere når man vet hvem man snakker med.
  • at du fortsetter å delta og være engasjert i sakene som opptar deg, men samtidig ikke glemmer å være saklig når det er på sin plass.

2600 medlemmer

Se alle

Mitt Finnmark er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Aage H. H.
5
Et innlegg av Jarl T. H.
194
Et innlegg av Vegard K. E.
4
Et innlegg av Aage H. H.
3
VG gjør en god jobb i denne saken. Nå avslører avisa at parfymene for barn inneholder giftige stoffer, noe vi hadde en sterk mistanke om på … Les hele

Velkommen til Mitt Finnmark!

Alle som vil kan opprette en egen sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i øst.

Exclamation_desat_24

Farlige fly?

Jeg leste nylig, i en liten avismelding om Air Asia-ulykken, at flyet hadde steget unormalt raskt og derfor steilet. Det vil si at det har mistet løftet, og rett og slett falt ut av lufta og ned i sjøen.

Exclamation_desat_24

Skal kommunen spandere alkohol?

Etter budsjettmøtet i desember er det vanlig at kommunen spanderer en middag på medlemmene i kommunestyret i Vadsø. Det er greit. Det er også vanlig at kommunen spanderer 2 “alkoholenheter” på de folkevalgte. Er det greit? (En alkoholenhet er ei flaske øl, et glass vin eller 4 cl brennevin.)

Exclamation_desat_24

barnets beste.

Etter forholdsvis lang tid i diverse debatter og egne og andre skriverier om norsk barnevern , sitter jeg med et neget tydelig inntrykk av at “Barnets beste “ blir brukt som et skjold mot enhver saklig debatt og for å stoppe enhver kritikk mot barnevernets overgrep mot foreldre og barn

Silje S Skiphamn skriver idag en artikkel i Dagsavisen med tilttel “Barnets beste starter I magen”, der hun uttrykker bekymring over at det e for få jprdmødre til å følge opp 800 gravide
Exclamation_desat_24

Fryser den Svenska Regjeringen på føtterna?

Når den svenska importeringen av invanrdrerar mærmest 100-000 innvardrarar og asylsøkara i året, så må man spørre seg om ikke vanlige og etniske svensker, begynner og fyse litt på bena.

Exclamation_desat_24

HVA ER SAMENES HISTORIE ?

«Vi kom først» er ei kjent, samepolitisk parole. Noen av Sametingets støttespillere hevder til og med at samene bebodde kysten av Nord-Norge allerede for omkring 10 000 år siden.

Exclamation_desat_24

En trist nyttårsmelding

Det er alltid trist å lese om barn som lider, og særlig når lidelsen kunne ha vært unngått med enkle midler.

Exclamation_desat_24

Godt nytt år 2015

Sør-Varanger Arbeiderparti ønsker alle et riktig godt nytt år!

Exclamation_desat_24

Live poker-turneringer blir lovlig i Norge

Det ser ut til at man snart kan spille live poker-turneringer i Norge. Til nå har loven strikt forbudt live poker i landet, men ifølge en lov som nylig ble presentert for Stortinget, kan det se ut til at denne nå blir endret.

Exclamation_desat_24

I illusjonenes verden

….. der kan alt gå an.

Exclamation_desat_24

Kommunen som lyseslukker

Det er knapt så man tror sine egne øyne, når Finnmarken fortjenstfullt i dagens avis på side 7 bringer historien om hvordan kommuner i Øst-Finnmark tvinger Varanger Kraft til å betale utbytte etter kommunenes behov for budsjettdekning, og ikke ut fra selskapets inntjening og overskudd.

Exclamation_desat_24

Er du sliten?

Hvorfor føler vi oss så slitne hele tiden? Vi som har verdens lengste ferie. Vi som har korte arbeidsdager. Å gi seg kl. 15 er det samme som å gi seg etter lunsj i andre land. Vi har verdens beste barnehager. Lave renter. Hytter og båter vi kan slappe av på hver helg. Gjennomsnitt-nordmannen har trygge økonomiske rammer.

Exclamation_desat_24

Adventstid for fiskere.

Som vanlig på høsten, og spesielt i adventstida, går fiskerne rundt og er spent

Exclamation_desat_24

Samekvinne identifisert i vikinggrav i Nordland

Ifølge en større forhistorisk DNA analyse (Krzewińska 2014) av 56 individer fra norrønne graver fra merovinger og vikingtid utført ved Universitetet i Uppsala så tilhørte en kvinne fra en norrønn grav i Vevelstad, Helgeland, Nordland til en spesifikk mitokondria haplotype under U5b1b1 som kun er funnet i dagens samiske befolkninger.

Ifølge artikkelen så ble levningene klassifisert som norrøn ut fra den arkeologiske kontektsen med gravhaug og øks. Forfatterne foreslår at det kan dreie seg om en sekundær gravlegging i en norrønn gravhaug, et menneskeoffer eller en kvinne av samisk opprinnelse gravlagt etter norrønne skikker. Det sistnevnte virker mest plausibelt ut fra at de to folkegruppene har sameksistert i århundrer og ekteskap mellom gruppene var vanlig spesielt blant eliten. Karbondatering av levningene ville kunne avklare dette.

Exclamation_desat_24

Ein seijar for Jens

Exclamation_desat_24

Bygg kystveien Vardø- Båtsfjord, og videre.

Ingen tvil om at vi får mere og mere turister langs veiene mot øst og Vardø i årene som kommer, så sender vi dem bare til Båtsfjord og videre, likeså motsatt. Bygg veien og kystkommunene er sikret en bedre bosetning.

Østsia

Har du et arrangement du vil at folk skal vite om?

Legg det ut på Østsia, kalenderen for Øst-Finnmark!

Det koster ikke noe, heller ikke når vi tar det inn fra nett og setter det inn i papirutgaven. Vi tar heller ikke betalt for gratulasjoner og hilsninger med (eller uten) bilde.

Se hele kalenderen

Pågår for tiden

Fotohelg i Vardø fram til 25/01, Vardø

Kampsaker

«Datalagringsdirektivet (EU-direktiv 2006/24/EF)»

Ta standpunkt!
0 er positive
6 er kritiske

«Kommune – sammenslåing Lebesby/Gamvik/Tana Oppfordring, Kommune politikere stem.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«Synes det er på tide at frede og istandsette den den gamle "brannstajon" i Vestre Jakobselv»

User_128x128beate
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Mitt Finnmark

Soner vi anbefaler